دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1399 - 15:09
تدبر در آیه 100 سوره مائده؛

تمایل انسان‌های صاحب خرد به سمت پاکی و طهارت است

پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌های «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.
کد خبر : 492223
2200404-2018-01-22-15-32-04.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی در قالب طرح‌های «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» هر روز یک آیه از قرآن کریم و حدیثی از اهل بیت(ع) را به‌همراه ترجمه و توضیحی مختصر ارائه می‌کند.




بیشتر بخوانید:


بهره‌برداری از روزی‌ حلال برای مصونیت از آلودگی




پیغام دوست
در روز چهارشنبه 7 خرداد ۹۹ مصادف با 4 شوال ۱۴۴۱ «پیغام دوست» به شرح زیر است:


بگو پليد و پاک يكسان نيستند هرچند كثرت پليد[ها] تو را به شگفت آورد پس اى خردمندان از خدا پروا كنيد باشد كه رستگار شويد (۱۰۰)  


 قُلْ لَا يَسْتَوِي الْخَبِيثُ وَالطَّيِّبُ وَلَوْ أَعْجَبَكَ كَثْرَةُ الْخَبِيثِ فَاتَّقُوا اللَّهَ يَا أُولِي الْأَلْبَابِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ﴿مائده، ۱۰۰﴾


دریافت پیغام:


خوردنی‌ها، نوشیدنی‌ها، افکار، رفتار، گفتار، اخلاق، دوستی‌ها، ارتباطات و دیگر زوایای زندگی انسان، یا از نوع ناپاکی و پلشتی است و یا از نوع پاکی و طهارت. اگرچه ممکن است ناپاکی‌های زندگی بشری، طرفداران بسیاری داشته و اکثریت جوامع گرایش آنان به سمت ناپاکی‌ها باشد لکن انسان‌های صاحب خرد و اندیشه هر چند اندک باشند تمایلشان به سمت پاکی ها و طهارت است؛ زیرا زندگی پلید و ناپاک با زندگی پاک و مطهّر یکسان نیست. به همین لحاظ انسان خردمند، تقوا و پارسایی را که مظهر پاکی است بر هر چیز دیگری ترجیح می‌دهد. نتیجه چنین رویکردی در زندگی، رستگاری دنیا و آخرت است.



مسیر مهربانی


موضوع: ایمان ۴


ایمان بنده به خدا کامل نباشد مگر پنج خصلت در او باشد: توکل به‏ خدا، واگذاشتن کارها به خدا ، سر نهادن به فرمان خدا ، خشنود بودن به قضای خدا و شکیبایی کردن بر بلای خدا.


هرکس در مسیر خدا دوست داشته ‏باشد، در مسیر خدا دشمن داشته باشد، برای خاطر خدا داد و دهش کند و برای خاطر خدا از بخشش باز ایستد، هر آینه ایمان را به سر حد کمال رسانده ‏است.


بعضی از خصوصیاتی كه با ایمان سازگار نیست عبارتست از:


گرفتن دوست همراز غیر از هم‌كیشان خود (آل عمران، 118)؛ ارث بردن از زنان بر خلاف میلشان (نساء، 19)؛ خوردن مال به باطل (نساء، 29) و دوست گرفتن كافران به‌جای مؤمنان (نساء، 144).


پیامبر اکرم (ص): لا یُکْمِلُ عبدٌ الإیمانَ باللّه حتّی یکونَ فیه خَمْسُ خِصالٍ: التّوکّلُ علی اللّه والتّفْویضُ إلی اللّه والتَّسْلیمُ لأمرِ اللّه والرِّضا بِقَضاءِ اللّه والصّبرُ علی بَلاءِ اللّه. إنّه مَن أحَبَّ فی اللّه وأبْغَضَ فی اللّه وأعطی للّهِ ومَنعَ للّه فَقدِ اسْتَکْمَلَ الإیمانَ. (منتخب میزان الحکمة، ص 58)



یادمان باشد که نسبت به «پیغام دوست» و «مسیر مهربانی» بی‌تفاوت نباشیم و در آن بیندیشیم و ان‌شاءالله عمل کنیم. همچنین در رساندن این پیغام به دیگران کوشا باشیم.


انتهای پیام/۴۱۱۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب